Ergene Belediyesi’nden Tartı Kontrol Noktası Uygulaması

Ergene Belediyesi, vatandaşa yönelik hizmet uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek, pazarda alışveriş yapan vatandaşların aldıkları ürünlerin ağırlığının tespitini yapmak amacıyla tartı kontrol noktalarını hayata geçirdi.

Tartı kontrol noktası uygulaması ilk olarak Sağlık Mahallesi pazar alanında uygulandı. Mahalle sakinleri yeni uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek, pazardan aldıkları yiyeceklerin kendilerinin de tartarak kontrol edebilme imkanı sunulmasının önemli bir hizmet olduğunu ifade etti.

Kimsenin Hakkı Kimseye Geçmesin

Sağlık Mahallesi pazar alanında vatandaşın aldığı ürünün ağırlık kontrolünü gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel vatandaşımızın memnun kaldığı hizmetleri yaygınlaştırarak hayata geçirme hedefindeyiz. Bu anlayıştan hareketle vatandaşlar pazardan aldığı ürünlerin ağırlığının doğruluğundan emin olup olmadıklarında bu tartı aletini kullanabilecekler. Uygulamada ki asıl hedefimiz vatandaşımızla pazarcı esnafımız arasında var olan güveni daha da sağlamlaştırmaktır’ dedi.

Yüksel ayrıca ‘ Pazar günü gerçekleştirdiğimiz tartı uygulamasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı’ ifadelerine yer verdi.

Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçe genelinde kurulan pazar noktalarında tartı kontrol noktalarının takibinin sağlanacağını açıkladı.