Ergene’de Sevgi ve Barış Parklarının Açılışı Yapıldı

Ergene Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yeşiltepe Mahallesi Sevgi Parkı ile Sağlık Mahallesi’ne kazandırılan ‘Barış Parkı’ muhteşem bir törenle Ergeneli’lerin hizmetine açıldı.

Açılış töreni, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, CHP Milletvekili Adayları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, resmi kurumların daire amirleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Yeşiltepe Mahallesi’nde Sevgi Parkı’nın açılışıyla başlayan tören programı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuşmasında ilçenin gelişimi ve değişimi adına elimizden gelen mücadeleyi sergileyerek, vatandaşlarımızın hayal ettiği projeleri hayat geçirmenin mutluluğu içerisindeyim. Ergene ilçemizde  sevgiyle çıktığımız yolda vatandaşlarımızın rahat hayat sürmeleri adına elimizden gelen mücadeleyi sergileyerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Doğumdan ölüme, hastalıktan sağlığa kadar her alanda vatandaşlarımızın yanındayız. Bizler söz verdiğimiz gibi hayata geçirmeyi hedeflediğimiz her projenin tamamlanması adına elimizden gelen mücadeleyi sergiliyoruz. 6 Ekim’de Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesi’nde yapılması planlanan kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının ihalesi yapıldı. Kasım ayının ortasında alt yapı çalışmalarının startı verilecektir. Yıllardan beri vatandaşın en büyük sıkıntısı  olan alt yapı sorununu artık çözüme kavuşturacağız. İlçemiz genelinde her mahallede park, kaldırım ve yol çalışmalarımız devam etmektedir’ dedi.

Ahımehmet Mahallesinde   yol çalışmalarının  kısa sürede başlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Ergene genelinde hizmetin gitmediği hiçbir mahalle kalmayacak. Bugünde 2 parkın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim. Kültür Merkezi Projesi, Aşevi ve Taziye Evi Projesiyle Ergene hizmet merkezi haline gelecektir. Vatandaşlarımız yanımızda olduğu sürece bütün projelerimizi hep birlikte hayata geçireceğiz’ ifadelerine yer verdi.

‘Vatandaşların Hayallerini Gerçeğe Dönüştürdüğü Projeler Ergene’de Hayat Buluyor’

Ergene Belediyesi büyük hizmetlerle vatandaşın hayal ettiği projeleri hayata geçirmeye devam ediyor diyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ‘ Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesi’nde ciddi alt yapı sorununun olduğunu ve vatandaşların uzun yıllardır mağdur olduğunu biliyorduk.  Çalışmalarımızı bu yönde ilerleterek  kanalizasyon ve yağmur suyu ihalesini 6 Ekim’de gerçekleştirdik. Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesi’nde çalışmalarımızı sadece bu yönde sınırlı bırakmadık temiz su ihalesini de gerçekleştirerek, vatandaşlarımızın hakkettiği hizmeti almaları konusunda önemli bir dönüm noktası oluşturduk.

11 ilçemiz adına gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projeleri 2019 yılına kadar hayata geçireceğiz. Hayata geçireceğimiz projelerle kazanan Ergene, kazanan Tekirdağ olacaktır. Barış ve Sevgi Parkı’nın ilçeye hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

Açılış töreninde halka seslenen CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Candan Yüceer birlik ve beraberlik mesajlarında bulunarak, Dağlıca’da şehit düşen askerlerin acısını yaşadıklarını sevgi ve barışın ülkemizde daimi olması temennilerinde bulundu.

Daha yaşanabilir Ergene için ilçenin dört bir yanını park ve bahçelerle donatan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene’de  aynı günde yeni bir parkın daha açılışını gerçekleştirdi. Ergene Belediyesi tarafından kısa bir çalışmanın sonunda tamamlanan Sağlık Mahallesi’ndeki ‘ Barış Parkı’ açılış töreni mahalle sakinlerinin ve protokolün katılımıyla yapıldı.

Ergene Kardeşliğiyle ve Birlik Beraberliğiyle Örnek İlçe

Mahalle sakinlerinin aileleriyle birlikte boş vakitlerini değerlendirebileceği parkın açılışında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ‘ Türkiye’de barış güvercinin kanadını kırdılar.  Bugün Ergene’nin kardeşliğine örnek olacak barış güvercinini burada uçuracağız’ dedi.

Tören konuşmalarının ardından barış güvercinin uçurulduğu açılış töreninde protokol tarafından kurdele kesilmesiyle Barış Parkı halkın hizmetine açıldı.

Barış Parkı’nın hizmete açıldığı tören programı Sağlık Mahallesi Muhtarlık Binasının açılışıyla devam etti.