Öğretmenler Günü Ergene’de kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmenliği kabul edişinin 95.yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Ergene’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Marmaracık Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan öğretmenler günü kutlama etkinlikleri, daha sonrasında Ergene Kültür Merkezinde yapılan program ile devam etti.

Çelenk sunma törenine Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait çelengi ilçe milli eğitim müdürü Özgür Parıltı Atatürk Anıtına sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona eren törene Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Parıltı’nın yanı sıra Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, birim müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Ergene Kültür Merkezindeki kutlama programı da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ergene Milli Eğitim Müdürü Özgür Parıltı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü Oratoryosu sahnelendi.

Emekli öğretmenler Aynur İşbilir, Cengiz Boz, Can Keklik ve Nuran Gülel’e hizmet şeref belgelerinin verildiği programda Ergene’de görev yapan ve adaylıkları kalkan öğretmenler için yemin töreni de gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verildiği program Ergene Öğretmenler Korosunun seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Ergene Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Parıltı, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.