Ergene Belediyesi Larva Üreme Noktalarındaki Çalışmalarını Arttırdı

Salgın hastalık Covid19 ile mücadeleye devam eden Ergene Belediyesi İlçede toplum sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarını arttırdı.

Ergene Belediyesi vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak amacıyla larva ile mücadele çalışmalarına devam ediyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ekiplerin sinek ve haşerelere karşı göl, su birikintileri, bataklık, çöp alanları ve kanallarda etkin bir şekilde ilaçlama yapıldığını belirtti.

Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan Covid19 salgını için ilçenin her noktasında hijyen ve temizliği sağlamak için aralıksız çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biride larva ilaçlaması. İlçemizde larva üremesinin engellenmesi için ilaçlama çalışmalarımız büyük önem taşıyor. Bahar aylarının başlamasıyla birlikte sivrisinek ve haşerelere karşı halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığı kontrol altına almak amacıyla hizmet vereye devam ediyoruz. Ergenemizde ki mahallelerimizde bulunan göl, su birikintileri, bataklık, çöp alanları ve kanalların bulunduğu alanlarda periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz, oluşabilecek haşere sorunlarına karşı gerekli önlemleri alıyoruz” dedi.