Ergene’de Kar Zahmet Değil Rahmet Oldu

Hafta sonu gece geç saatlerde başlayan ve gün boyunca aralıksız olarak devam eden kar yağışı öncesi meteorolojik uyarıları dikkate alarak tüm hazırlıklarını yapan Ergene Belediyesi ilçedeki 17 mahallede 24 saat esasıyla görev yaparak yoğun kar yağışıyla mücadele etti ve kar yağışına teslim olmadı. Ekiplerin çalışması nedeniyle Ergene’de kar zahmet değil rahmet oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Genel Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan tüm uyarıları dikkate alarak hem Ergene ilçesinde yaşayan vatandaşları anında bilgilendirerek önlem almalarını sağlayan hem de gereken tüm tedbirleri alarak yoğun kar yağışına eksiksiz hazırlanan Ergene Belediyesi karla mücadele ekipleri yağışın başladığı ilk dakikalardan itibaren çalışmalarını başlattı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle günlük hayatın sekteye uğramaması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Ergene Belediyesi ekipleri bir yandan tuzlama, kar küreme ve temizlik çalışması yaparken diğer yandan da vatandaşlardan gelen acil durum taleplerinde kayıtsız kalmayarak yanıt verdi.

Kar yağışının etkili olduğu hafta sonunun korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması günlerine denk gelmesi nedeniyle vatandaşların acil çağrılarını da değerlendiren Ergene Belediyesi Sağlık İşleri Birimi ekiplerince normal zamanlarda gerçekleştirilen pansuman, ilaç temin edilmesi ve hasta nakil hizmetlerini de kesintiye uğratmadan sürdürdü ve vatandaşları mağdur etmedi.

Hafta içi kar yağışının sona ermesinin ardından özellikle vatandaşların yoğunlukla kullandığı bölgelerde Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı olan ekipler tuzlama ve buz temizliği çalışmalarında da bulundu.