KAHRAMAN GAZİLER ERGENE’DE ANILDI

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilişinin 94. yıl dönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü, Ergene ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Marmaracık Mahallesi Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törene Kaymakam Fatih KIZILTOPRAK, Ergene Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Yavuz TEZCAN, Ergene Belediye Başkanı Rasim YÜKSEL, Kor-Savaş Derneği Ergene Temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ergene Temsilcileri,  kurum müdürleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından Şehit ve Gazi ailelerine yönelik  Shılla Hotel’de kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazilik unvanının verilişinin 94. Yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel  ‘Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuşlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle  Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü olan bugün de başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından kahvaltı etkinliği sona erdi.