Başkan Albayrak, Başkan Yüksel ve Daire Başkanları Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Albayrak,  Başkan Yüksel ve Daire Başkanları Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, Ergene Belediye Başkanı Rasim YÜKSEL ve  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Daire Başkanları basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Ergene ilçesi adına  yapılan yatırımlar, projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ergene Ulaş Hizmet Binasında düzenlenen basın toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra Genel Sekreter Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal, Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu, Hülya İnci, Menderes Yıldız, Ayça Çevikelli, meclis üyeleri, muhtarlar ve  basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Yapılan toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene yeni kurulan bir ilçemiz ve bu anlamda önemli yatırımlara ihtiyacı var. Biz de Büyükşehir olarak Ergene'de altyapıdan sosyal tesislere kadar birçok alanda önemli proje çalışmalarımızı hayata geçireceğiz’ dedi.

Albayrak, özellikle Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesinde kanalizasyon ve yağmur suyu kolektör hatları ile içme suyu şebeke inşaatlarına kısa süre içerisinde ihalenin tamamlanması ile birlikte başlayacağını belirterek, Ergene’de yapımı planlanan Belediye Hizmet  Alanının Kamulaştırılması, Velimeşe Kurulu Bölge Parkı,  Vakıflar Spor Kompleksi, Marmaracık Mahallesi Gölet Çevresi Mesire Alanı, Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallesi Üst Geçidi ve Spor Kompleksi, Aşevi ve Taziye Evi gibi önemli projeler hakkında daire başkanlarının akabinde   bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ergene Belediyesine sunulan yatırım ve destekleri konusunda daire başkanları tarafından bilgiler aktarılırken, İlçe genelinde köyden mahalle statüsüne geçen bölgeler başta olmak üzere kent içerisindeki otobüs duraklarının yenileceği Ekim ayından itibaren belirlenen noktalara kurulumun yapılacağı bildirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hassasiyetle üzerinde durduğu köy yollarının iyileştirilip grup yollarına dönüştürülerek karayollarına yapısında Ulaş- Saray- Vakıflar Esenler Kırkgöz  güzergahlarında

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ‘ İlçe genelinde sürdürülen ortak proje ve çalışmaların hayata geçirilmesiyle Ergene İlçesinin modern ilçe konumuna geleceğini ve yapılacak olan projelerin şimdiden Ergene İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüyle basın toplantısı sona erdi.