Ergene Teröre Karşı Tek Yürek Oldu

Son günlerde  yaşanan  terör saldırıları dolayısıyla ülkenin dört bir yanından  teröre tepkiler yağarken, Ergene İlçesinde de  teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.

Terörü Kınama ve Şehitleri anma yürüyüş programına Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu, Menderes Yıldız, Hülya İnci ve Ayça Çevikelli’nin yanı sıra Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve 3 bini aşkın vatandaş katıldı.

Birlik Günü Dayanışma Günü Yaşandı

Velimeşe Mahallesinde düzenlenen yürüyüş programı  Cumhuriyet Meydanında  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in konuşmasıyla devam etti. Yüksel konuşmasında birlik ve beraberlik mesajlarında bulunarak şunları belirtti: ‘  Bugün birlik günü, dayanışma günüdür. Acımız büyük ülkemizde yaşanan hain terör saldırıları bizleri derinden üzmekle birlikte kardeşliğimize birliğimize gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Ülke sevdalısı Millet  sevdalısı vatandaşlarımız  bugün yine Ülkesine Milletine Şehidine sahip çıkarak bu birlikteliği kardeşliğin kanıtını oluşturdu. Türkiye’nin bir bütün ve bölünmez olduğunu doğusundan batısına kadar kardeş ve barış içerisinde yaşanması gerektiğini bir kez hatırlatırken, bayrağıyla yüreğiyle vatan millet sevgisiyle burada olan herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet ve acılı ailelerine başsağlığı diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından araç konvoyu eşliğinde Cumhuriyet Meydanından Velimeşe Şehitliğine kadar Terörü Kınama ve Şehitleri Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi.  Yürüyüş sırasında Mustafa Kemal’in Askerleriz, Vatan Bölünmez, Her Tür Asker Doğar sözleri cadde boyunca söylenirken,  evlerindeki vatandaşlarda camlarına Türk Bayrakları asarak yürüyüşe destek verdi.

Şehitlik Mezarlığına karanfil bırakılmasının ardından okunan dualarla yürüyüş programı sona erdi.