Ergene’de Dere Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Ergene Belediyesi tarafından Marmaracık Mahallesinde dere ıslah çalışmalarının startı verildi.

İlçe genelinde  yapılan program dahilinde kışın sel taşkınlarına sebep olan dere yataklarını  ıslah ve temizleme çalışmaları  Marmaracık Mahallesinde yoğun tempoda devam ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren  Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri,  "Sel ve taşkınları önlemek için dere ıslah çalışmalarına önem veriyoruz. Dere yatağında kendiliğinden yetişen yabani otlar ile yaşanan çevre sorunlarının çözülmesi için dere alanındaki çöplerin ve diğer malzemelerin temizleme çalışmalarına başlandı. Karamehmet ve Velimeşe  Mahallesinde mevkiinde gerçekleştirilen ıslah çalışmalarının ardından Marmaracık  Mahallesi mevkiindeki derenin  ıslah çalışmalarına başlandı. Program dahilinde çalışmaların kısa sürede tamamlanması beklenmektedir’ ifadelerine yer verildi.