Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediye Meclisinin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binası salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Meclis Toplantısında; Emlak İstimilak Müdürlüğü’nün 287 sayılı yazısına konu olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kütüphane binası yapımına uygun olduğu belirtilen belediyeye ait Sağlık Mahallesi 854 ada 1 parsel deki  taşınmazın Turizm Bakanlığına bedelsiz olarak tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Komisyondan gelen raporlarda İmar Komisyonuna konu olan   Marmaracık Mahallesi 722 sayılı parsele ait uygulamalı imar planı değişikliğiyle Velimeşe Mahallesi Revizyon uygulama imar planı içinde Sanayi alanı olarak planlanmış ancak emsal verilip de TAKS  kullanımına ilişkin plan kararı verilmemiş olan alanlarda uygulanmak üzere bahçe mesafeleri ile yapı yaklaşma mesafelerine uyulmak şartıyla TAKS kullanımı serbesttir plan notunun eklenmesiyle imar planı değişikliğinin yapılması hususu görüşülerek karar bağlandı.

İmar Komisyonu’nun 13 sayılı Velimeşe Mahallesi 557 ada, 1 nolu parselin batısında yer alan 12 metrelik yolun 10 metre olarak ve aynı yol üzerinde bulunan otopark alanının  Velimeşe stadı karşısında yer alacak şekilde planlanması hususu  görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Komisyonu’nun 15 sayılı Marmaracık Mahallesi 1822 nolu parselin Mer’in planlarda konut alanı olan fonksiyonunun Özel Eğitim  Tesis Alanı olarak planlanmasına dair uygulamalı imar planı  değişikliğinin yapılması hususu görüşülerek karara bağlandı.

Meclis Toplantısı,  gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.