Ergene’de Sünnet Olan Çocuklar Adına Mevlid-i Şerif Okutuldu

Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Yeşiltepe Mahallesi Tonguçlar Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.

İlçe sınırları içerisinde yaşayan 198 çocuğun sünnet işlemlerini gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanlığı, ülkede yaşanan terör saldırıları dolayısıyla 28-29-30 Ağustos tarihinde yapılması planlanan sünnet şöleni yerine hem şehitler için hem de sünnet olan çocuklar adına mevlit okuttu.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘Türk milleti büyük millettir. Toplumların büyük toplum olmasını sağlayan en önemli özelliklerden biridir acılarını ve sevinçlerini paylaşmak, dayanışma içinde olmak. Biz, memleketimizin neresine bir ateş düşse o acıyı yüreğimizde hissederiz. Bu anlayışla sünnet şöleni programını iptal ettik ve hem sünnet çocuklarımız adına hem şehitlerimiz adına Mevlid-i Şerif okuttuk. Geleneksel hale getirdiğimiz Sünnet Şölenimizi bu yıl bu şekilde tamamlarken 198 çocuğumuzun sünnet işlemlerini tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz’ ifadelerine yer verdi.

Mevlid-i Şerif programında okunan Kuran ve duaların  ardından vatandaşlara  pilav ayran ikramının da bulunulmasıyla program sona erdi.