Ergene Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediye Meclisi gündemindeki konuları görüşüp karara bağlamak üzere Belediye Başkanı Rasim Yüksel Başkanlığında Ağustos ayı meclis toplantısı 06 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşti.

11 maddelik meclis toplantısına yoklama ve gündem maddelerinin okunmasıyla başlandı. Gündemin 9. Ve 11. Maddesi oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyonlara gönderildi.1,2,3,4,5,7,8 ve 10. maddeler de üyelerce oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis Toplantısının 6. Gündem maddesinde yer alan Çiftçi Malları Koruma Asil ve Yedek üyelerinin belirlenmesi 07 Ağustos 2014 tarihinde Olağan Meclis Toplantısında yapılan gizli oylamayla belirlendi. Yapılan seçimde ise; Yılmaz Paçman, Yusuf Topkuru, Mehmet Danış, Sezai Sakaroğlu ve Serkan Bezgin asil üye olarak belirlendi.

Toplantıda, Mevcut boş memur kadrolarında derece değişikliği,Hürriyet Mahallesi isminin Marmaracık olarak değiştirilmesi, İmar ve Şehircilik ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün görev ve çalışma esaslarının belirlenmesi, İlçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılması, Çordaş Çorlu Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin Ergene Belediyesini temsil etmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesiyle ilgili hususlarda kararlar alındı.

Ulaş Mahallesi Atatürk Bulvarı güzergahındaki yolun mahalle sakinleri tarafından araçların geçişlerinde toz oluşturduğunun önergeyle sunulması ardından Yüksel, İlk önceki hedefimiz Ulaşta ki  alt yolla beraber o güzergahın ihaleye verilmesidir. Ulaş Mahallesindeki alt ve üst yolların asfalt yapılması planlandığını ve alanda çalışmaların yapıldığını ifade etti. Sel nedeniyle çöken Kuru dere üzerindeki köprünün yapım aşaması hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Karadere köprüsü büyükşehir belediyesinin sorumluluğundadır. Afet olayı olduğundan dolayı büyükşehir ile birlikte  1- 2 ay içerisinde proje ve yapım işlerine başlanacaktır’ dedi.