Ergene’de Harfiyat ve Moloz Yığınları Temizleniyor

Ergene Belediyesi, ilçe genelinde boş arazilere atılmış olan harfiyat ve moloz yığınlarını temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Vatandaşlar tarafından gelişigüzel boş alanlara dökülerek kötü bir görüntü oluşmasına yol açan moloz ve harfiyat için Ergene Belediyesi, bir dizi önlem alarak başıboş dökümleri engelleme çalışmalarının startını verdi.

Önlemler dahilinde temizlenen alanlar için ‘ Çöp Dökmek Yasaktır, Dökenler Hakkında Cezai İşlem Uygulanacaktır’ ibaresiyle muhtelif noktalara uyarı levhaları yerleştirilirken, kamera sistemiyle alanların 24 saat denetim altında tutulacağı bilgisi kaydedildi.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Sağlık Mahallesi, Yeşitepe, Ulaş, Marmaracık ve Misinli Mahallelerinde yaptıkları çalışmalar neticesinde boş alanlara dökülen çöp ve molozların temizlendiğini açıkladı. Ekipler ayrıca ‘ Buna benzer çalışmalarımız diğer mahallelerde de devam etmekte olup, vatandaşlarımızdan gelen talepleri hızlı bir şekilde karşılamak adına çalışmalarımız devam edecektir.’ dedi.

Gelişigüzel bir şekilde boş arsalarda moloz ve çöp yığınlarının dökümünü engellemek için kamera sisteminin de  kurulduğuna vurgu yapan Ergene Belediye Başkanlığı, bilinçsizce dökülen moloz yığınlarının ilçe genelinde kötü görüntü oluşturduğundan, harfiyat ve molozların dökümüne kalıcı çözümler bulmak adına muhtelif bölgelere kamera sistemi kuruldu. Gerekli önlemeleri aldık ancak çevre konularına duyarlılık göstererek vatandaşlarında çevreye sahip çıkmalarını diliyoruz’ ifadelerine yer verildi.