Ergene’de Termik Santrale Hayır Mitingi

Ergene ilçesinde çevreciler, ilçeye kömürle çalışacak termik santral kurulmasını engellemek için Termik Santrale Hayır Mitingi düzenledi.

Sabahın erken saatlerinde Misinliye gelen çevre savunucuları, destek verdiği miting için Misinli Mahallesi Meydanında buluştu. Miting sırasında sık sık termik santral karşıtı sloganlar atılırken, Havamızın, Suyumuzun, Toprağımızın Kirletilmesini İstemiyoruz’ sloganlarıyla vatandaşlar mitinge destek verdi.

Misinli Mahallesi Meydanındaki mitinge Tekirdağ Büyükşehir Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu ve Menderes Yıldız, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayları, Belediye Meclis Üyeleri, Ergene Kent Konseyi ve  Süleymanpaşa Kent Konseyi Üyeleri, Ulusal Basından Yazar İmambakır Üküş’nin yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dereyi Temizlemek İçin Trilyon Harcarken, Havamız Kirletilmeye Çalışılıyor

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel mitingde yaptığı konuşmada, ‘ Ergene Deresini temizlemek için trilyonlar harcıyoruz. Bir yandan deremizi temizleme çalışmalarını yürütürken diğer yandan havamız kirletilmeye çalışılıyor. Biz hukuk devleti olarak yasalar çerçevesinde mücadelemizi sürdürüyoruz. OSB’de Kömürlü Termik Santral kullanılmaz ibaresi çok açıktır. Biz yasanın bu anlamda yasal sürecinde takipçisi olarak Ergene İlçesinde Termik Santralin kurulmasını engelleyeceğiz. Belediye olarak elimizden gelen imkanları seferber etmeye hazırız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle civar ilçelerde ki Belediye Başkanlarımızın da desteğiyle Trakyamızın havasının suyunun toprağının kirletilmesine izin vermeyeceğiz’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Ergene’nin Ahımehmet Mahallesinde yaşamaya başlayan kanser hastası vatandaşın, tepki gösterdiği Termik Santral mitinginde ‘ Kanser hastası olmanın ardından buraya yerleşmeye kararı verdim. Elektrik tellerinin manyetik alan yaymasından dolayı evimde elektrik bile bulunmamaktadır. Buraya gelip destek veren herkese Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum’ dedi.

Saat 10:00’da halka bilgilendirme toplantısı yapacak olan fabrika yöneticileri  halkın tepkisinden dolayı toplantı iptal etti. Toplantının iptal edilmesinin ardından sözü alan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yapılan mücadelenin ilk ayağının kazanıldığını belirterek, yasal mücadelenin de devam edeceğini açıkladı.