Ergene Belediyesi’nden Edirne Kültür Gezisi

Ergene Belediyesi, ramazan ayının manevi atmosferini Edirne’de yaşamak isteyen ilçe sakinlerine yönelik Edirne Kültür Gezilerinin startını verdi.

Milli ve manevi değerleri buluşturmaya yönelik olarak düzenlenen Edirne gezisi programı dahilinde her gün mahalle muhtarlıklarından kalkan otobüsler ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Yüzlerce yıllık tarihi, zenginliği barındıran Edirne’yi sertifikalı rehber eşliğinde ziyaret eden Ergeneliler, gezi boyunca  Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii olmak üzere Edirne’nin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi alıyor.

Kültür gezileri kapsamında Edirne’ye yönelik düzenlenen gezi programlarının, mahalle muhtarlıklarına yapılan başvuru ve kimlik fotokopilerinin verilmesinin ardından ziyaret programı dahilinde ramazan ayı boyunca devam edeceği bilgisi kaydedilirken, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel gezilerin amacına ulaştığını belirterek, şunları söyledi: ‘ Vatandaşlarımıza ramazan ayının manevi huzurunu yaşatmak adına kültür gezileri kapsamında Edirne’ye bir dizi ziyaret programı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu yıl ramazan coşkusunu Ergene’de vatandaşlarımızla birlikte yaşayacağız. Bu anlayıştan hareketle ramazan etkinlik programız 17 mahallemizde de gerçekleştirilecektir ‘ ifadelerine yer verdi.