Ergene´de Termik Santral İstemiyoruz Eylemi Yapıldı

Geçtiğimiz günlerde Ergene büyük bir termik santral eylemine sahne oldu. Ergene’de yapılmak istenen Kömürlü Termik Santrale itiraz eden ilçe halkı , Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile firmanın katılımıyla ÇED Bilgilendirme Toplantısı’nın yapılacağı düğün salonunun önünde toplanarak, ‘ Termik Santrale Hayır’ eylemi gerçekleştirdi. Eyleme destek veren ve sahip çıkan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve Ergene’nin her yerinden vatandaşlar da protestoya katılırken, halkın tepisi nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BAŞKAN YÜKSEL ‘ DAVA AÇACAĞIZ’

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Biz bu konuyu sizlerden önce başlattık. Bu konu OSB gündemine geldiğinde kendi aramızda tartıştık ‘ hayır’ dedik. Bunun yapılamayacağı OSB yasalarında açık ve net ortadadır.  Konuyla ilgili görüşümüzü aylar öncesinden gündemimize aldık  ve tepkimizi daha o zamanlarda ortaya koyduk. Termik Santralin kurulmasına karşıyız, sonuna kadar gideceğiz ve bu konuda davamızı sürdüreceğiz’ dedi. Yüksel ayrıca ‘ santralin kurulmasına karşı çıkan ilçe halkına da teşekkür ederek, şöyle konuştu: ‘ Ergene ilçemizde kurulması istenen Kömürlü Termik Santral Tesislerime ‘ Hayır’ demek için yanımızda olan tüm halkımıza, milletvekillerimize, Belediye Başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize, siyasi parti temsilcilerimize, derneklerimize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, kent konseyimize ve civar kent konseyi üyelerimize teşekkür ederiz. Çocuklarımızın , kardeşlerimizin, kendimizin ve kentimizin sağlığı için Ergene’deki mücadelemiz sizlerin de desteği ile her aman devam edecek. Ergene’de Termik Santral kurulamayacaklar.

TUTANAKLAR TUTULDU

Öte yandan halkın yoğun tepkisi ve protestolar nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapılamadı. ÇED bilgilendirme toplantısı için gelen Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile şirket temsilcileri halkın tepkisi üzerine toplantının yapılamadığına ilişkin tutanak tuttu. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Kaan Sinan Tohumcu 2 Modern Karton  Sanayi Ticaret A.Ş’nin bize yapmış olduğu kömür yakıtlı buhar elektrik santrali için bir ÇED başvurusu vardı. Bu konuda halkı bilgilendirmek istedik. Tepkileri gördük, biz bunu bakanlığa iletmek için toplantı yapıyoruz. Bunlar tutanağa geçecektir’ ifadelerine yer verdi.