Ergene’de Engelliler Derneği Kuruldu

Yeni kurulan Ergene İlçesinde sosyal sorumluluk anlayışından hareketle çok sayıda derneğin temelleri atılırken son olarak Ergene Engelliler Derneği kuruldu.

Törende Ergene Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Müge Yıldız ‘Engellilerin fiziksel ve psiko sosyal yapılarının toplumda serbestçe gelişmesine uygun ortam yaratmak, çeşitli desteklere onların yarınlarını güvence altına almak, toplumun üzerinde durması gereken, en önemli konulardan birisidir. Onları sevmeliyiz ancak sevmekle yetinmemeliyiz. Onları, saklı güçlerini ortaya çıkarmalı geliştirmeliyiz. Buda, engelli arkadaşlarımızın toplumsal yaşama, tam katılım koşullarının yaratılmasıyla mümkündür’ dedi. Yıldız ayrıca ‘ Bildiğiniz üzere, Hayat Ergene’de Güzelleşiyor çünkü engeller aşılıyor’ projesi, hayata geçti. Derneğimize bu anlamda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen engelli vatandaşlarımıza iş imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’e teşekkürlerimizi bir borç bilirim’ ifadelerine yer verdi.

Engelleri sevgiyle aşacağız” sloganıyla Engelleri sevgiyle aşılacağına vurgu yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel  “Yakın zamanda Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerinde alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları başlayacak. Bu çalışmaların ardından kaldırımlarımız, yürüyüş yollarımız olduğundan daha fazla engelli vatandaşlarımızın kullanımı için düzenlenmiş olacak. Sosyal belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. Engellilerimiz için 2 adet sevgi aracı aldık. Bu araçlar 24 saat engellilerimizin hizmetinde çalışıyor’ dedi.

Ergene’de Simit Aracı Projesi

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, engelli vatandaşların hem para kazanmasını sağlamak hem de sosyalleşmesine katkı da bulunmak amacıyla simit aracı projesinin sonuna kadar destekçisi olduğunu ifade ederek, engelli 2 vatandaşa tekerlekli sandalye 1 vatandaşa da  simit aracı hediye etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesim töreniyle Ergene Engelliler Derneği’nin açılışı yapıldı.