Tekirdağ Büyükşehir’in Ergene Hizmet Binası Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir’in  Ergene Hizmet Binası Açıldı
Tekirdağ Büyükşehir’in Ergene Hizmet Binası Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Ergene İlçesindeki Hizmet Binası Sağlık Mahallesi Eski Muhtarlık Binasında düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Şafak Baya Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesinin alt yapı sorununa kalıcı çözümler bulunacağını müjdeleyerek sözlerine şu şekilde devam etti :’ ‘Ergene İlçemizin alt yapı sorununu biliyoruz. Buraya en kısa sürede 2 önemli mahallenin alt yapı problemini çözmek çin Başkanımızın talimatı oldu. Başkanımız bugün itibariyle projeyi imzalayarak  ihale kararını almış olduk. En kısa sürede kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatlarına başlıyoruz. Ergene ilçesinin alt yapı sorununa 40 Milyona yakın yatırım yaparak yakın zamanda projenin temellerini atacağız’ dedi.

Başkan Rasim Yüksel Dev Yatırımları Anlattı

Bugün bizim için anlamlı bir gün Büyükşehir Belediye Başkanımız ve TESKİ Genel Müdürümüz Ergeneye müjdesini verdi. Bölgemizin en önemli sorunu olan alt yapı çalışmalarını Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla 3 ay içerisinde çözüme kavuşturacağız.10 Milyon yatırımla Kapalı Spor Salonu sözlerimizin de sonuna kadar arkasındayız. Ergene Hizmet Binamız Yeşiltepe olacak dedik ve bu sözümüzün Büyükşehirle birlikte gerçekleştiriyoruz. Vakıflar Mahallemiz de spor kompleksi içinde ciddi bir yatırım planımız var’ dedi.

Sözlerinin devamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden Ergene Belediyesine ayrılan yatırımlara değinen Başkan Yüksel, Sağlık Mahallesi ‘ne yapılacak üst geçit için 1 Milyon, Yeşiltepe Spor Salonu için 10 Milyon ve belediye binasının kamulaştırılması için de 4,5 milyon Tl ödenek ayrıldı. Ergene Belediyesi olarak  söz verdik Sağlık Mahallesinde Trakyaya örnek bir Pazar yeri inşa edeceğiz dedik ve bütün mühendislerimiz çalışı, projeyi hazırladı. Proje yeri bizim yerimiz değil devletimizin yeridir. Seçimden sonra yer tahsisini alıp hep beraber temellerini atacağız’ dedi.

Başkan Yüksel ayrıca ‘ Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri 2 katlı olup, alt katı garaj olarak kullanılabilecek aynı zamanda vatandaşlarımızın 7 gün boyunca hizmetine sunulacaktır. Mevlit, düğün etkinliklerinde de faydalanabilecek olan Çok Amaçlı Kapalı Pazar yeri vatandaşlarımızla birlikte  kısa bir süre içerisinde temellerini atacağız. Bölgemizde engellilerimiz, yaşlılarımız ve yataklı hastalarımız ve Ergeneli halkımız için Aş evi ve Taziye evi projesini hizmette açacağız. Yeşiltepe Mahallemizde vatandaşlarımızın güzel vakit geçireceği aile çay bahçesi projemizde hizmetlerimiz arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra Velimeşe ve Marmaracıkta 2  tane Gölet projemiz içinde Kalkınma ajansına müracaatta bulunduk.

Açıkladığım projeler ve yatırım bütçeleri yeni bir ilçe olmamıza rağmen var gücümüzle çalıştığımızın teminatıdır. Bugünün vesilesiyle açılışa katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum ve vatandaşlarımızın her daim yanında olan belediyecilik anlayışını sürdürmekten mutluluk duyuyorum’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Tekirdağ Milletvekili Arzu Mandalı, Şerafettin Terzi, İbrahim Özcan Aygün,  Belediye TESKİ Genel Müdürü, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Daire Amirleri,  Meclis Üyeleri ve Muhtarların katılımıyla kurdele kesim töreniyle hizmet binasının açılış töreni gerçekleşti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Ergene Muhtarlarına cep telefonu hediye takdim etmesinin ardından açılış programı sona erdi.