Ergene’de 19 Mayıs Coşkusu Yaşandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ergene İlçesinde de coşkuyla kutlandı.

Ergene’de 19 Mayıs kutlamaları Atatürk Anıt alanına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenine, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel,  Garnizon Komutanı Binbaşı Halil Kökdemir, Ergene İlçe Emniyet Müdürü İzzet Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Belediye Başkan Yardımcıları Nuh Nuhoğlu, Menderes Yıldız, Hülya İnci ve Ayça Çevikelli’nin  yanı sıra meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri,muhtarlar ve okul müdürleri katıldı.

Çelenk sunumunun tamamlanmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile birlikte tören son buldu.

Velimeşe Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde devam eden kutlama programı kapsamında Şehit Piyade Armağan Galata Okulu folklor ekibinin gösterileri renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını ilgiyle izledi.

Tören Ergene ’de okullar arası  etkinlikler  kapsamında düzenlenen çeşitli yarışma  ve turnuvalarda derece elde eden takım ve sporculara ödüllerinin protokol tarafından verilmesinin ardından sona erdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, ‘ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 96. yıl dönümünde bu güzellikleri sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim.Etrafımızın ateş çemberi olduğu şu dünyada huzur içerisinde yaşıyorsak, bu mutluluğumuzu bu güzelliğimizi birlikteliğimizi bu bayramımızı bizlere emanet eden başta M. Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden, silah arkadaşlarına borçluyuz. Bizler almış olduğumuz bu emanete sahip çıkmak geleceğimizin teminatı çocuklarımıza düşmektedir’ dedi.

Erdem ayrıca ‘ Bizler Milli Eğitim Camiası olarak çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek, milletini memleketini, bayrağını kutsallığı seven birey olmaları için gayret göstermeliyiz’ ifadelerine yer verdi.

Ergene’de 1. Bahar Koşusu ve Yürüyüşü Yapıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlama programı kapsamında Ergene Belediyesi ve Ergene Kent Konseyi’nin iş birliğiyle Ergene 1. Bahar Koşusu ve Yürüyüş etkinliği düzenlendi.

2000 ‘e yakın katılımcının yer aldığı 1. Bahar Koşusu ve Yürüyüşüne Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları, Ergene CHP İlçe Teşkilat Başkanı Erdinç İrel,  Ergene Kent Konseyi Başkanı Bora Küçükçetin’in yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergene İlçesinin İğneler Mahallesinden başlayan etkinlik Pınarbaşı Mahallesinde son bulurken, dereceye girenlerin ödüllerini Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından takdim edildi.