Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Ergene’de Çoşkuyla Kutlandı

Türkiye’nin birçok bölgesinde neşeyle karşılanan, baharın gelişi ve doğanın yenilenmesini simgeleyen  Hıdrellez şenlikleri, ilçenin birçok mahallesinde renkli görüntülere sahne oldu.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından da yaz mevsiminin gelişini karşılamak amacıyla Velimeşe Mahallesinde Hıdırellez etkinliği düzenlendi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in Velimeşe Mahallesindeki hanesinde düzenlenen hıdrellez etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Belediye Meclis Üyeleri, Ergene Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nihal İşbilen’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Velimeşe Mahallesinde düzenlenen etkinlik yemekle başlayarak geleneksel hale getirilmiş olan ateşin yakılmasıyla devam ederken, vatandaşlar gece boyunca müzik eşliğinde keyifli zaman geçirdi.

Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez şenlikleri vesilesiyle mahalleri de dolaşan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ‘Birlik ve beraberlik anlayışlarının gelişimine büyük katkı sağlayan bu özel ve anlamlı günlerde vatandaşlarımızla bir arada geçirmeyi diledik. Güzel günlerinde müjdesi sayılan bu günlerin toplumsal huzurumuzun arttırılması dileklerimle, tüm hemşerilerimizin Hıdırellez bayramını kutluyor, sevginin ve kardeşliğin devamlılığını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.