Ergene’de 23 Nisan Coşkusu Yaşandı

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 95. Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ergene’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ergene’de 23 Nisan kutlamaları Atatürk Anıt alanına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenine, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Komutanı Binbaşı Halil Kökdemir, Ergene İlçe Emniyet Müdürü İzzet Ersoy, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Belediye Başkan Yardımcıları Nuh Nuhoğlu, Menderes Yıldız, Hülya İnci ve Ayça Çevikelli’nin  yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar ve okul müdürleri katıldı.

Çelenk sunumunun tamamlanmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile birlikte tören son buldu.

Yıldırım Beyazıt Han Ortaokulunda devam eden İlköğretim Okullarının hazırladığı kutlama şenliği veliler ve Ergene’den yoğun ilgi gördü. Törenin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Türkçe Öğretmeni Aydan Dikici, milli iradenin ve milli egemenliğin yegane temsilcisi ve temel dayanağı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olduğuna vurgu yaparak, ‘ Aydınlık geleceğin temsili olan çocuklar bugün coşkumuzu paylaşan büyüklerimiz, üreten, gelişen ve ahlakı ve insani değerlere sahip insan olmamızı beklemektedir, sizlerin de bu bilince sahip olmanızı diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum’ dedi.

Kutlamalarda öğrencilerin sergiledikleri dans gösterileri ile  Kırkgöz İlköğretim Okulunun folklor ekiplerinin gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Ulaş İlköğretim Okulu öğrencilerinin protokole hediye takdimiyle birlikte sunduğu Güreş Sahneli gösteri programı vatandaşlar tarafından  da ilgiliyle izlendi.

Kompozisyon, şiir ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere hediye takdiminde bulunan protokol üyelerinin, teknoloji tasarım ders öğretmeninin öğrencileriyle hazırladığı buluş- icat sergisini ziyaret etmesinin ardından tören programı sona erdi.