Ergene’de Satranç Turnuvası Düzenlendi

Ergene Belediyesi tarafından 1. Çocuk Şenliği Satranç Turnuvası düzenlendi. Marmaracık Hizmet  Binası Salonunda yapılan turnuvaya minikler, küçükler ve yıldızlar kategorisinde yarışan toplamda 100’ü aşkın öğrenci katıldı.

Hafta sonu iki oturumda gerçekleşen turnuvaya Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Türkiye Satranç Federasyonu İl Başkanı Mehmet Vardar, Ergene Satranç Federasyonu Temsilcisi Murat Altınal, Velimeşe Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Gültekin Köybaşı, CHP İlçe Teşkilat Başkanı Erdinç İrel, Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu ve  Ayça Çevikelli, Özel Kalem Müdürü Müge Yıldız, Ergene Kent Konseyi Başkanı Bora Küçükçetin ve Kadın Meclis Başkanı Nihal İşbilen, meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri  ve çok sayıda veli katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklar adına bir dizi etkinlik düzenlediklerine vurgu yaparak şunları kaydetti; ‘Ergene Belediyesi olarak geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak sosyal projeleri hayata geçirmenin mücadelesi içerisindeyiz. Sosyal projeler kapsamında satranç turnuvası etkinliği sayesinde zeki, akıllı, atak genç nesiller yetişeceğine inanıyorum. Amacımız çocukların küçük yaşta satrança olan ilgisini arttırmak ve savunma olgusunu geliştirebilmektir. Bu anlayıştan hareketle 1. Çocuk Şenliği Satranç Turnuvamızı her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getireceğiz. Satranç turnuvasına katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve destek veren ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum’ ifadelerine yer verdi.

Yıldızlar Kategorisinde Türkiye Şampiyonu Esma Doğa Duran ile  ilk satranç maçını gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 1.Çocuk Şenliği Satranç Turnuvasında üç kategoride birinci olan Minikler’ de Burak Alp Işık’a, Küçükler’de Barış Aydın, Yıldızlar’da Taha Mert Dönmez’e ödül olarak bilgisayar, kupa ve madalya takdiminde bulunuldu.

Çocuk Şenliği Satranç Turnuvası etkinliği boyunca yer alan palyaçolar, öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini sağlarken, bu tür etkinliklerin belediye bünyesinde gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden veliler, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkürlerini sundu.