Ergene Belediyesi’nde ‘Kırım Kongo’ Semineri

Ergene İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından belediye personeline ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’ konusunda bilgilendirme semineri verildi.

Ulaş Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda  gerçekleştirilen seminerde yaz mevsiminin gelmesiyle Kırım Kongo Hastalığının ön plana çıkacağını belirten  Veteriner Hekim İlke Kızıltoprak, Kırım Kongo hastalığı hakkında bilgi verdi.

Kırım Kongo Hastalığından korunma yolları ve alınması gereken tedbirler üzerine konuşma yapan Kızıltoprak, kenelerin yapışması halinde kesinlikle çıplak elle çıkarılmaması gerektiğini anlatarak, ‘ Vücudumuzda bir kene bulduğumuz zaman çıplak elle keneye dokunmamalıyız. Yapışan kene öldürülmeden, ezilmeden ve kafası koparılmadan bir pens yardımıyla yavaşça düz bir şekilde çekilerek çıkarılması gerekir. Mümkünse en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Kırım Kongo Hastalığı çevre şehirlerde de görülmektedir.  Bu hastalığın kesin çözümü  bulunmamakla birlikte tedbirlerinizi alınız’ dedi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı hakkında bilgi veren Kızıltoprak, seminere katılan personelin hastalıkla ilgili sorunlarını cevapsız bırakmadı.

Kırım Kongo seminerinin sonunda sözü alan Ziraat Mühendisi Serpil Eren, Tarım Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi  ( TÜKAS) hakkında bilgi verilmesiyle seminer sona erdi.