Ergene’de Polis Teşkilatının 170. Yıl Dönümü Kutlandı

10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Ergene’de düzenlenen programla kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. Yıl dönümü münasebetiyle Atatürk Anıtında düzenlenen program, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hava Savunma Yüzbaşı Özgür Gülcü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Süleymanoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Emniyet Teşkilat Mensupları, Siyasi Parti Temsilcileri, Meclis Üyeleri ve Muhtarların katılımıyla gerçekleşti.

İlçe Emniyet Müdürü Yasin Göktepe’nin çelenk sunumuyla başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Başkomiser Efrahim Acaboğa, Bugün Türk halkının sevgi ve gönlünü kazanmış demokratik hukuk devletinin Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve Laik Türkiye Cumhuriyetinin teminatı olan polis teşkilatının 170. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Toplumun huzur ve güvenin sağlanması vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerinin korunması devlet otoritesinin sağlanması gibi birçok hayati görevi üstlenmiş olan emniyet teşkilatı 10 Nisan 1845 yılında kurulmuş ve  170 yıllık mazinin teşkilatı sadece Türkiye sınırlar içerisinde değil, dünyadaki saygın görevi almış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bu vesileyle devletimizin ve milletimizin bekası uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görev başında olan meslektaşlarımıza sağlık ve başarılar diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü kutlama programı Ergene Kaymakamlığında düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.