Ergene Belediyesi’nden Öğrencilere Kitap Armağanı

Ergene Belediyesi Mart Ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası dolayısıyla okullara okuma  kitabı armağanında bulundu.

İlçe genelinde lise ve ilköğretim öğrencilerinin eğitim durumlarına göre kitap temini sağlayan Ergene Belediye Başkanlığı, Şehit Piyade Onbaşı  Armağan Galata İlköğretim Okulunun ‘Oku Yorum’ Projesine de destek vererek, veli ve öğrencilere kitap hediye etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Okul Müdürü Gökhan Vanlı, Öğretmenlerin, Velilerin ve Öğrencilerinde katıldığı proje gününde Okul Müdür Yardımcısı tarafından proje hakkında detaylı bilgiler verilerek, okumanın aileden kazanılan bir alışkanlık haline  getirilmesine dikkat çekildi. Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, projenin oluşmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkürlerini sunmasının ardından okumanın insan hayatında önemine değindi. Çevikelli ayrıca hayat deneyimlerinden yola çıkarak okumanın insan hayatındaki etkisinden bahsederek şunları belirtti: ‘Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Bizler en azından ilçe genelinde kitap okuma alışkanlığını geliştirerek çocuklarımızın geleceği adına önemli adımları atmanın başlangıcını oluşturalım. Geleceğimizin teminatı olan çocuklar bizim için değerlidir ve özeldir. Bu bilinçten hareketle velilerimizin de bu güzel projeye de destek vermelerini bekliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Şehit Piyade Onbaşı Armağan Galata İlköğretim Okul Müdürü Gökhan Vanlı, Ergene Belediye Başkanlığının eğitim alanında gösterdiği özverili yaklaşımlarından dolayı ve projeye sağladıkları destek içinde ayrıca Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkürlerini sundu.

Öğrencilerin el emeği yaptığı ‘Atatürk Tablosu’ Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelle takdim edilmesinin ardından velilere ve öğrencilere kitap hediye edilmesiyle program sona erdi.