Ergene’de ‘Çanakkale’den Cumhuriyet’e’ Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Ergene Belediyesi’nin katkılarıyla sahnelenen Çanakkale’den Cumhuriyet’e Dönmeyi Düşünmeyenler isimli tiyatro oyunu Ulaş Hizmet Binasında Tiyatro Birikim oyuncuları tarafından sahnelendi.

Çanakkale’den Cumhuriyet’e Dönmeyi Düşünmeyenler isimli tiyatro oyununu ; Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Halil Kökdemir, Ergene İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Çınar, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Nuh Nuhoğlu, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ömer Erdem, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kadın kolları ve çok sayıda vatandaş izledi.

Tiyatro Birikim oyuncuları tarafından öğrencilere ve vatandaşlara yönelik iki seansta sahnelenen tiyatro oyunu Çanakkale Savaşını anlatan gösterisiyle izleyiciler tarafından tam not aldı. Yoğun katılımın sağlandığı Çanakkale’den Cumhuriyet’e Dönmeyi Düşünmeyenler oyununda çeşitli kahramanlık öykülerinin anlatılarak zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı tiyatro gösterisinde, oyuncular performanslarından dolayı izleyicilerden büyük alkış aldı. Tiyatro gösterinin sonunda izleyiciler, Türk Bayraklarıyla Onuncu Yıl Marşını söyleyerek milli duyguların derinden hissedilmesine vesile oldu.

Tiyatro programının sona ermesiyle oyuncuları başarılı performanslarından dolayı kutlayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel; ‘ Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl  dönümü kutlamalarının ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden Şehitlerimizi andığımız bugünlerde üzerinde yaşadığımız topraklar için canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz’ ifadelerine yer verdi.