Ergene’de 18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Töreni Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 100. Yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ergene’de düzenlenen programlarla kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 100’üncü yıl dönümü kutlamaları, Ergene Velimeşe Şehitliği önünde düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı.

Törene Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Halil Kökdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ayça Çevikelli, Nuh Nuhoğlu ve Menderes, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Erdem, İlçe Müftüsü Cerrah Cebeci, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Süleymanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Göktepe, Velimeşe Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Gültekin Köybaşı, Ergene Gazileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar,  Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri ve Vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesiyle devam etti. Ardından Şehitlik defterinin imzalanması için kürsüye davet edilen Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Milletin Aziz Şehitlerini unutmayacağının notunu düşerek şu ifadeleri kaydetti: ‘ İstiklâl uğruna canlarını seve seve veren Şehitlerimizin eşsiz fedakarlıkları yüce milletimiz tarafından ebediyen unutulmayacaktır. Uğruna can verdiğiniz değerli kıymetli emaneti sonsuza dek yaşatmak en kutsal görevimizdir. Eşsiz kahramanlıklarınız şanlı tarihimizdeki müstesna yerinizi her zaman muhafaza edecektir. Yeni nesiller sizleri minnet ve şükranla anacaktır. Aziz şehitlerimiz vatan size minnettardır. Ruhlarınız şad olsun’

Daha sonra törene katılan davetliler ve şehit yakınları şehit mezarlarını gezerek, karanfil bıraktı. Çelenk sunma töreninin ardından Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in katılımıyla 100. Yıl Hatıra Ormanında ağaç dikim töreni gerçekleşti.

18 Mart Çanakkale Deniz Zafer ve Şehitleri Anma etkinlikleri Ergene İlçesinde Aka Koleji Okulunda devam etti.