Çanakkale Ruhu Ergene’de Yaşandı

Ergene Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ‘ Çanakkale Savaşları ve Ruhu’ konulu konferans düzenlendi.

Ergene Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle Tarihçi Dr. Fikret Yıkılmaz tarafından Çanakkale Savaşları ve Ruhu konulu konferans verildi. Acıları içimizde sızlatan Şehitlerimiz aynı zamanda övüncümüz ve sevincimizdir de her biri şan ve şeref destanı olan kahraman şehitleri anmak her Türk’ün vatan borcudur diyen Yıkılmaz, sözlerine şöyle devam etti: ‘ Vatanın borcunu ödemeye geldik! Böyle zamanlarda bir araya gelerek Şehitlerimiz adına düzenlenen etkinlikler aynı zamanda milli devamlılığı müjdeler. Bir milletin sağlam ve temelli adımlarla ilerlemekte olduğunun da aynı zamanda göstergesidir. Mart’lar güzeldir, anlamlıdır Türk tarihinde ayrı bir önem vardır.18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi böyle bir ayda kazanılmış, Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı kanımız kadar sıcak imanımız kadar yüce İstiklal Marşı’nı böyle bir ayda yazmıştır’ ifadelerine yer verdi. Milli duyguların yoğun yaşandığı gece de ‘Çanakkale Savaşları ve Ruhu’ konulu konferans vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Konferansın ardından teşekkür konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel konuşmasında şunları ifade etti: ‘ Millet bilincinin en ağır duygularıyla yaşandığı bugünlerde üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Tarihçi- Yazar Dr. Fikret Yıkılmaz’a verdiği değerli bilgiler için teşekkür ediyorum’ dedi. Başkan Yüksel’in Tarihçi Yazar Dr. Fikret Yıkılmaz’a teşekkür belgesini takdim etmesinin ardından konferans programı sona erdi.

Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binasında gerçekleşen konferansa Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Nuh Nuhoğlu ve Menderes Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, İlçe Müftüsü Cerrah Cebeci, Meclis Üyeleri,  Muhtarlar, Okul Müdürleri ve Vatandaşlar katıldı.