Ergene Kent Konseyi Kadın Meclisi Kuruldu

Ergene Kent Konseyi Kadın Meclisi Toplantısında Meclis Başkanı ve Yürütme Kurulu Seçimi Yapıldı.

Ergene Belediyesi Ulaş Düğün Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısı Saygı Duruşu’nun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Doğan Durmaz’ın divan başkanlığını yürüttüğü toplantıya Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ayça Çevikelli ve Menderes Yıldız’ın yanı sıra Çorlu Kent Konseyi Başkanı Selda Er ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Kadın Kolları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunumu gerçekleştiren Ergene Kent Konseyi Başkanı Bora Küçükçetin, kadınların hayatın her alanında başarılı çalışmalar sergileyerek örnek çalışmaların temellerini kurduklarına dikkat çekerek şunları belirtti: ‘Kadınlarımız son günlerde yaşanan olaylarla değersiz olarak algılanmakta şiddet olaylarına maruz kalan bir birey olarak algılanmaktadır. Toplumun en önemli mimari yapısına sahip olan kadınlarımızın iş hayatından siyasi hayata kadar birçok alanda başarının temsili olarak çalışmalarını yürütmektedir. Bizde Kent Konseyimizin ilk Genel Kurul Toplantısının ardından ikinci toplantısında kadın meclisinin kurulması gerektiğinin kanaatine vardık. Şuan Ergene Kent Konseyi, Belediyemizin de desteğiyle 2 çalışanı ve bir başkanı olarak gönüllülük esasıyla çalışmalarını yürütmektedir. Bundan sonra çalışacak olan arkadaşlarımızın da gönüllülük esası dikkate alınarak çalışmalarının yürütüleceğine inanıyorum’ dedi. Küçükçetin ayrıca ‘ Kadınlarımız her alanda başarılı çalışmalar sergilediği gibi Ergene içinde önemli hizmetlere imza atacağına inanıyorum. Asıl amacımızın ‘Ergene’nin Gelişmesi ve Ergene’nin Kent Olması’ için kadınlarımızla el birliğiyle çalışmalarımızı yürütmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Kent Konseyi Kadın Meclisimizin Ergene halkımıza şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

İLK KADIN MECLİS BAŞKANI NİHAL İŞBİLEN OLDU

Yapılan açılış konuşmalarıyla birlikte sunulan dilek temennilerinden ardından tek aday olarak seçime katılan Nihal İşbilen katılımcıların desteğini alarak Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı seçildi. Asıl Yürütme Kurulu Üyelerinde; Nihal İşbilen, Esma Vatansever, Fatma Kurt, Seher  Paçman, Mehtap Tural, Bilgen Bedir, Müge Yıldız, Burcu Tüzün ve Nihal Aydemir’in oy birliğiyle Kent Konseyinde yer alması kararlaştırıldı.