Ergene’de Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Ergene’de ’12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ konulu bir program düzenlendi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kutlama programı Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkan Vekili Mülayim Bedir, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Özel Kalem Müdürü Müge Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, İlçe  Sağlık Müdürü Abdullah Ünal, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Süleymanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Göktepe, İlçe Müftüsü Cerrah Cebeci, Ergene Gazileri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 94. Yılı nedeniyle düzenlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan sunum yapılarak, şiir ve kompozisyonlar okundu. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Neslihan Şen tarafından yapıldı.

Programda İstiklal Marşının yazılışı ve kabul edilişini anlatan oratoryo gösterimi sahneye konuldu. Oratoryom gösterisiyle İstiklal Marşının 10 Kıtası okunduktan sonra öğrencilerin açtıkları Türk Bayrakları programa katılan davetliler tarafından büyük alkış aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı konulu yarışmada İstiklal Marşı’ının Okunması, resim kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Belediye Başkan Vekili Mülayim Bedir, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Göktepe tarafından hediyeleri takdim edildi.

Programın ardından katılımcılara sunulan kokteylle program sona erdi.