Ergene’de Üreme Sağlığı Projesi’nin Startı Verildi

Marmara Üniversitesi ve Ergene Belediyesi’nin iş birliğiyle kadınlara yönelik düzenlenen ‘Üreme Sağlığı Proje’ toplantısının ilk oturumu ergeneli kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Ulaş Hizmet Binası’nda verilen eğitim seminerine Marmara Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Doğum ve Kadın Hastalıkları Alanında Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Proje Yöneticisi olarak görev alan Doç. Dr. Hatice Yıldız’ın yanı sıra  Marmara Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sevim Ulupınar, Yrd. Doç. Dr. Zübeyde Ekşi ve Araştırma Görevlisi Uzmanı Saliha Yurtçiçek’in katılımıyla proje çalışmaları başladı.

Bugün kendiniz için bir şey yapın; Sağlığınız için temele bir taşta siz koyun sloganıyla çalışmaları başlatılan projenin ilk toplantısında kadınlara yönelik projeyle ilgili detaylı bilgiler verildi. Proje öncesinde hazırlanan test sorularıyla katılım gösteren kadınların genel şikayetlerinin tespiti yapılırken, eğitim programı kapsamında vatandaşlara ücretsiz check-up imkanı sunulacağı belirtildi.7 Mart Cumartesi günü saat:11:00’da başlayacak olan eğitim programı Haziran ayına kadar devam edeceği ve projeye ilişkin detaylı bilgilerin Ergene Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nden öğrenebileceği açıklandı.

Projenin tanıtım sunumunu gerçekleştiren Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Yıldız proje hakkında detaylı bilgiler vererek şunları belirtti: ‘Üretim Sağlığı Projesi kapsamında çocukluktan ölüme kadar tüm yaşam döneminde kadın sağlığını etkileyen tüm sorunlara değineceğiz. Kadınlarımız kadın hastalıkları konusunda eksik bilgiler ile donatılmış eş dosttan bilgilerle tedavi sürecini kendilerince üstlenmektedirler. Projemizin asıl amacı kadınların eksik olan bilgilerini tamamlayıp doğru bilgilerle donatarak yaşam kalitelerinin yükselmesini sağlamaktır’ dedi.

Yıldız, ayrıca ‘Kadınlarımız ne kadar sağlıklı yaşam biçimi uygularsa o ailenin düzeninde de sağlıklı bir yapı oluşur. Bu anlayıştan hakaretle her hafta belirlediğimiz günlerde dört tane eğitim modülü oluşturacağız. Eğitim modülünü tamamlayan katılımcılarımıza üretim sağlığıyla ilgili katılım belgesi de verilecektir. Halkın sağlığına duyarlılık gösterip projeyi destekleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Kadınlara Yönelik Projeler Artarak Devam Edecek

Kadınlara yönelik düzenlenen projenin bir başlangıç olduğunu ve belediye bünyesinde bu tür projelerin artarak devam edeceğini ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Sağlık alanında bilgiyi kadının ayağına götürmek ve bunu ilçe genelinde yaygınlaştırmak hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Bu proje ile toplumun gelişiminde en önemli rolü üstlenen kadınlarımızın sağlık bilgisini arttırmayı ve böylece gelecekte daha bilinçli bir topluma ulaşmayı hedefliyoruz. Kadın sağlığı eğitimleri konusunda çalışmalarımız devam edecektir. Sağlığına duyarlılık gösterip projemize katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum’ dedi.