Ergene’de Dere Islah Çalışmaları Başladı

Hava muhalefeti nedeniyle sık sık  taşan ve maddi zarara yol açan Ergene İlçesinin Karamehmet Mahallesi’nin girişindeki Boncuk Dere de, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Ergene Belediyesi’nin iş birliğiyle ıslah çalışmaları başlatıldı.

Kış aylarında yağışların artması nedeniyle taşkın tehlikesi arz eden Boncuk Dere alanında iş makinalarıyla başlatılan temizlik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Meydana gelebilecek sel ve taşkınların önüne geçebilmek adına çalışmalarını hız kesmeden devam edeceğini belirten Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, derede yaşanan taşkın sorununa kesin çözümler bulmak adına Devlet Su İşleri Müdürlüğüyle beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Etkili yağışların yaşandığı dönemde debisi yükselerek çevrede ki tarım arazilerini ve çiftlik alanlarını zarara uğratan derenin dere yatağı çalışmaları yapılıyor.  İlçe genelinde yaşanabilecek sorunlara önceden tespitler yaparak belirli bir program dahilinde çalışmaların startını vermek bizim asli görevimizdir. Yaptığımız tüm çalışmalar ve hizmetler Ergene İlçesinin daha yaşanabilir modern bir yapıya kavuşmasını sağlamaktır’ ifadelerine yer verildi.