Belediye Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Ergene Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında personeline ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konularında eğitim semineri düzenledi.  Eğitim seminerinde personele iş kazaları ve acil durumlarda oluşabilecek yükümlülükler konusunda  bilgi verildi.

Eğitim seminerinin sunuş konuşmasını yapan İş Güvenliği Uzmanı Tolga Kaygusuz, ‘ Personelin eğitimli ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına bu tür eğitimlerin belediyemiz bünyesinde gerçekleştirilmesi önemlidir. Verilen eğitimlerdeki asıl amaç çalışanların ve işletmenin can güvenliğini sağlamaktır. Personelin  yaşam standartlarını yükseltmek ve burada öğrendiklerini normal hayatlarında da uygulamalarını sağlamak bizim açımızdan büyük önem arz etmektedir’ dedi.

İş kazalarının önlenmesi, ölümlerin, sakatlıkların ve yararlanmaların önüne geçilebilmesi açısından iş sağlığı ve güvenliğine hassasiyetle yaklaşılması gerektiğine vurgu yapan Kaygusuz, Çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü önlemlerin alınması zorunlu olduğu gibi çalışanlarında bu konuda bilinçlendirilerek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı denetimi elden bırakmamaları gerekmektedir’ ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliğiyle  ilgili video izlettirilerek çalışma hayatlarında ufak hataların büyük sonuçlar doğurduğuna dikkat çekildi. Belediye personeli eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, can güvenliğimizin düşünülerek verilen bu tür eğitimler gerek iş hayatımızda gerekse günlük hayatımızda büyük yarar sağlamaktadır. Ergene Belediyesine sağladığı bu yararlı eğitimlerden dolayı teşekkür ederiz.