Başkan Kadir Albayrak , Ergene İlçesini Ziyaret Etti

Hizmet Kervanı kapsamında ilçe genelinde bir çok mahalleye çıkartma yaparak halkın talep ve isteklerini dinleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, son olarak ziyaret programını Ergene İlçesinde gerçekleştirdi.

14 saatlik ziyaret programı sabah mesaisiyle 6:30’da Pınarbaşı Mahallesinden başlayarak Paşaköy, İğneler, Misinli, Ahımehmet, Bakırca, Karamehmet, Cumhuriyet, Vakıflar, Sağlık ve Yeşiltepe Mahallerinde yoğun bir tempoyla devam etti. Ziyaret esnasında mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyip sık sık not alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, mahalle sakinlerinin sorunlarına ilişkin açıklamalar getirerek, ilçenin çehresini değiştirecek önemli projeler hakkında da  bilgiler verdi.

Mahalle ziyaretlerinin yanı sıra Ergene CHP, AKP ve MHP İlçe Teşkilatlarına ve Ergene Manşet Gazetesine ziyaretlerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel birlik beraberlik mesajında bulunarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Ergene’de Hizmet Başlıyor

Ziyarette vatandaşların hizmet çalışmalarının hayata geçirilmesi konusunda sabırlı olmaları gerektiğine vurgu yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’ Maddiyat başta olmak üzere Ergene İlçesine tüm desteklerini sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet çalışmalarının hayata geçirilmesi için ulaşım, araç gereç  ve yol sorunları dahil her alanda  desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarıyla ulaşımdan yol sorununa sağlık alanına kadar pek çok konuda fikir alışverişlerinde bulunarak, ilçemiz için ne yapabiliriz ve daha  yaşanabilir modern ilçe statüsüne kavuşabiliriz diye program dahilinde  toplantı ve çalışmalar gerçekleştirdik. Her konuşmadan çıkardığımız sonuçlar da hizmet çalışmalarımızın 2015 yılında temellerinin atılacağının kanıtını oluşturduk’ dedi.

Yüksel ayrıca ‘ Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri Projesine değinerek Sağlık Mahallesinde önemli hizmetleri hayata geçireceğiz. Yeşiltepe Mahallesinde Belediye Binamızı yapmayı hedeflerken, Kültür Merkezinin temellerini de yine Sağlık Mahallesinde atacağız. Büyük ve küçük ölçekli projelerimiz ilçe genelinde bir çok mahallemizde hayat bulacaktır’ dedi.

Başkan Yüksel 30 Mart yerel seçimlerinin ardından neler yapıldığına ilişkin gelen soruları ise şu şekilde yanıtladı: Şimdiye kadar neler yapıldığına ilişkin  sorulara  vereceğimiz en iyi yanıt yeni kurulan bir ilçede yeni bir düzeni sağlamakla işe başladık. Birimlerimizin eleman eksiklerinin istihdamını sağlayarak çalışmaların temel mimarilerini oluşturduk. Artık Ergene Belediyesi sağladığı düzenle yoluna emin adımlarla yürüyerek, hizmet çalışmalarına tam anlamıyla başlıyor açıklamalarında bulundu.

Hizmet Yapma Zamanımız Geldi

Ergene İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek samimi ve içten bir şekilde vatandaşların taleplerini dinleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hizmet çalışmalarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: ’30 Mart 2014’ten sonra Büyükşehir olduk ve büyükşehir olduktan sonra kendi yapılanma sisteminin kurulması ekipman kuvvetlendirilmesi ve daire başkanlarının atanmasının ardından hizmet çalışmalarımıza başladık. 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle hiçbir mazerete sığınmadan hizmete hazır durumda Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Mahalleri başta olmak üzere bir çok mahallerimizin ihtiyaçlarını karşılama yoluna başladık. Sağlık ve Yeşiltepe Mahallerinde ana sorunlarından biri olan kanalizasyonun yapılanması, içme suyu tesisatlarının yenilenmesi ve yağmur suyu tesisatlarını yeniden yapmamız gerekiyor. Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu çalışmalarına başladığımız zaman 3 ana konuda da çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hepsinin onaylanmış bir şekilde projeleri hazır durumda. İller Bankasından ve diğer yerlerden projenin hayata geçirilmesi için kredi taleplerinde bulunduk. En geç 6 ay içerisinde kredinin alınacağı ve bu yazın sonuna doğru projenin ilk temellerinin atılacağının müjdesini veriyorum’ dedi.

TESKİ Genel Müdürlüğü’nün Ergene Şubesi ve Belediye Şubesinin Sağlık Mahallesinde kurulacağına dikkat çeken Başkan Albayrak, Sözümüz söz dedik ve hizmet kervanımızda ekibimizle birlikte halkımız için yoğun tempoda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve Ergene Belediyesine güven duyun ve inanın hayal ettiğiniz ve dilediğiniz hizmetlere kavuşacaksınız’ ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde Ergene’ye gelen ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile birlikte mahalleleri ziyaret eden  Başkan Albayrak’a, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci,  Nuh Nuhoğlu, Menderes Yıldız, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Sağlık İşleri Müdürü Deniz Bozdoğan, Zabıta Daire Başkanı Murat İşözen, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, Ulaşım Daire Başkanı Zeki Gücün, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri ve  Mahalle Muhtarları  eşlik etti.