Ergene’de Dünya Gümrük Günü Kutlandı

Avrupa Serbest Bölgesi Müdürlüğü, Dünya Gümrük Günü dolayısıyla personeliyle Ergene’de tören düzenledi.

Marmaracık Mahallesi Atatürk anıtında düzenlenen tören çelenk sunumuyla başladı.Tören Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Avrupa Serbest Bölge Müdürü Murat Aydeniz ve personelinin katılımıyla gerçekleşti.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Avrupa Serbest Bölgesi Müdürü Murat Aydeniz ‘ Ülkemizde kurucu üyesinin bulunduğu Dünya ticaretimizin % 98’ini gerçekleştiren 179 üyesi bulunan  Dünya Gümrük Örgütünün temelini oluşturan gümrük iş birliği  konseyi sözleşmesi 1950 yılında imzalanmış ve 26 Ocak 1953 tarihinde ilk konsey toplantısını gerçekleştirmiştir. Konseyin ilk toplantısı gerçekleştirdiği 26 Ocak 1953 yılında tüm kurucu üyelerinin bulunduğu ülkelerde Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaktadır.  Gümrükler ülkelerin birbirleriyle ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal farklılıklarını korumak ve egemenliğin geliştirilmesi ve yansıtılması fikriyle hayat bulmuştur’ ifadelerini kullandı.