Ergene Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Ergene Belediyesi Ulaş Düğün Salonunda Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karar bağlandı.

Ergene’de halkın oyları ile tekrar Belediye Başkanlığı görevine getirilen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yeni dönemim ilk meclis toplantısını dualar ile açtı.

Nisan ayında alınan meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu;

-          Meclis 1. Başkan vekilliğine Yüksel Baydarlı, Meclis 2. Başkan vekilliğine Niyazi Dibek seçildi.

-          Meclis katip üyeliklerine Servet Yıldız ve Mülayim Bedir asil üye seçilirken, Ali Cengiz Yürük ve Hasan Demirkol yedek üyeliğe seçildi.

-          Encümen üyeliklerine Ali Aydoğdu ve Mülayim Bedir seçildi.

-          Mali Hizmetler Müdürlüğü’ nün 29.03.2019 tarih ve E.174 sayılı yazısına konu olan 2018 yılı Ergene Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporunun görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

-          İmar komisyonu kurularak üyeliklerine Salih Tıknaz, Çetin Bulum, Yüksel Baydarlı, Erol Yürük ve Serkan Bezgin seçildi.

-          Plan ve bütçe komisyonu kurularak üyeliklerine Ali Cengiz Yürük, Erhan Baştak, Hasan Demirkol, Halil İbrahim Cebeci ve Nihal İşbilen seçildi.

-          Yazı İşleri Müdürlüğü’ nün 29.03.2019 tarih ve E.112 sayılı yazısına konu olan meclis üyelerinden görevlendirilecek olan belediye başkan yardımcılarına verilecek aylık ödeneğin belirlenmesi hususu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

-          Cadde ve sokak isimleri komisyon üyeliğine Eyüp Nazlı, Nazlı Güneş, Servet Yıldız, Bilal Koçak ve Gülsun Şengül seçildi.

-          İçkili yer bölgesi tespit komisyon üyeliğine Ali Aydoğdu, Niyazi Dibek, Çetin Bulum, Serkan Bezgin ve Şükrü Kırıkçı seçildi.

-          Kent Estetik Kurulu’na üye seçilmesi konusunda Salih Tıknas oy çokluğu ile kabul edildi.

-          Sosyal yardım komisyon üyeliğine, Abdullah Yaman, Yüksel Baydarlı, Ali Cengiz Yürük ve Selime Avcı seçildi.

-          Çiftçi malları koruma meclisi ve murakabe heyeti üyeliğine Ahmet Bican, Ekrem Tutan, Mustafa Sever, Alattin Kula ve Osman Nuri Bilgen seçildi.

-          Yazı İşleri Müdürlüğü’ nün 29.03.2019 tarih ve E.111 sayılı yazısına konu olan Belediye Meclisinin 2019 yılında tatil yapacağı ayın belirlenmesi hususun da Ağustos ayında tatil edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

-          Yazı İşleri Müdürlüğü’ nün 29.03.2019 tarih ve E.113 sayılı yazısına konu olan belediye personelinin sendikal haklardan yararlanabilmesi için toplu iş sözleşmesi yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu oy çokluğu ile kabul edildi.

-          Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ nün 19.03.2019 tarih ve E.325 sayılı yazısına konu olan Gayrimenkul Satış Komisyonu ve Gayrimenkul Rayiç Değer Takdir Komisyonu’ na Çetin bulum seçildi.

-          Yazı İşleri Müdürlüğü’ nün 29.03.2019 tarih ve E.103 sayılı yazısına konu olan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ nde Belediyemizi temsil etmek üzere Hasan Demirkol, Eyüp Nazlı ve Erol Yörük asil üye olarak seçilirken, Erhan Baştak ve Serkan Bezgin yedek üye olarak seçildi.

-          Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ nde Belediyemizi temsil etmek üzere Mülayim Bedir ve Abdullah Yaman asil üye seçilirken, Niyazi Dibek yedek üye seçildi.

-          Marmara Belediyeler Birliği’ nde Belediyemizi temsil etmek üzere Abdullah Yaman asil, Mülayim Bedir yedek üye seçildi.

-           Doğu – Batı Trakya Belediyeler Birliği’ nde Belediyemizi temsil etmek üzere Merdin Cantaş ve Nazlı Güneş asil üye seçilirken, Niyazi Dibek yedek üye seçildi.

-          Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi hususu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

-          Ergene-1 OSB Müteşebbis Heyeti’ nde Belediyemizi temsil etmek üzere Yüksel Baydarlı ve Tamer Balkancı asil üye seçilirken, Eyüp Nazlı ve Nazlı Güneş yedek üye seçildi.

-          Ergene-2 OSB Müteşebbis Heyeti’ nde Belediyemizi temsil etmek üzere Salih Tıknas, Merdin Cantaş, Çetin Bulum, Mülayim Bedir ve Ali Aydoğdu asil üye olarak seçilirken, Erhan Baştak, Özgür Sağlam, Niyazi Dibek, Gökhan Akman ve Senayi Çalışkan yedek üye seçildi.

-          Velimeşe OSB Müteşebbis Heyeti’ nde Belediyemizi temsil etmek üzere Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Başkan Yardımcısı Harun Akkan, Meclis üyesi Ali Cengiz Yürük ve Hasan Demirkol asil üye seçilirken, meclis üyeleri Servet Yıldız, Abdullah Yaman, Burhanettin Kahraman, Aydan Karacan ve Erdoğan Karakaya yedek üye seçildi.

Komisyondan gelen raporların görüşülmesi hususunda Sağlık Mahallesi 1457 nolu parsele ait uygulama imar planı değişikliği konulu 15.03.2019 tarih ve 4 sayılı imar komisyon raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.