Ergene Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediye Başkanlığının Aralık ayı olağan meclis toplantısı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında yapıldı. Ulaş Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem maddesine ilave 1 ek gündem maddesi daha eklenerek karara bağlandı.

Aralık ayı olağan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ‘Alınacak kararların ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Yoklama ve önergelerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri içerisinde yer alan,

Gündemin birinci maddesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 12.11.2018 tarih ve E.3742 sayılı yazısına konu olan Sağlık Mah. 795 ada 1 parsel, 796 ada 1 parsel ve 797 ada 1 parsele ait uygulama imar planı değişikliğinin görüşülmesi hususu oy birliği ile komisyona havale edildi

Gündemin ikinci maddesi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 19.11.2018 tarih ve E.1216 sayılı yazısına konu olan Marmaracık Mahallesi’nde bulunan 6 adet taşınmazın satılması hususunun görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 22.11.2018 tarih E.605 sayılı yazısına konu olan mevcut dolu memur kadrolarında derece değişikliği yapılması hususunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesi, Zabıta Müdürlüğü’nün 26.11.2018 tarih ve E.374 sayılı yazısına konu olan, Sağlık Mahallesi’nde Pazar günleri kurulmakta olan semt pazarının kurulum yerinin değiştirilmesi hususunun görüşülmesi, oy birliği ile komisyona havale edildi. Oluşturulan komisyonda Menderes Yıldız, Temel Yürük, Yüksel Baydarlı, Erol Yürük ve Hasan Ergün yer aldı.

Gündemin beşinci maddesi olan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 27.11.2018 tarih ve E.1365 sayılı yazısına konu olan, Velimeşe Stadyumunda bulunan tribününe isim verilmesi hususunun görüşülmesi, konusunda basın tribününe bölgemizde çalışmış rahmetli gazeteci Erdal Özcan’ın adı verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanlığına verilen ek önergede, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 05.12.2018 tarih ve 1338 sayılı yazısında, Kara Yolları Genel Müdürlüğünün ve Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ilgili yazıları gereğince İlçemiz sınırlarında bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan Ergene İlçesi Velimeşe Mahallesi 203 Ada 2 nolu parselde kayıtlı 24913 m2 yüz ölçümlü tarla vasıflı taşınmaz üzerine konteynerin tesis haberleşmesinde kullanılması üzerine talepte bulunulmaktadır. Parselin 2500 m2’lik kısmı üzerine baz istasyonu kurulum alanı ve yol olarak yapılmış olup aynı içerisinde baz istasyonu kullanım alanı sırası olmak şartı ile 300 m2’lik kısmının 5393 sayılı kanunun 75. Maddesi d fıkrası gereğince Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından telsiz haberleşmesinde kullanılmak üzere konteyner kurulması için 5 yıllığına Kara Yolları 1.Bölge Müdürlüğüne tahsis edilmek üzere ilgili kurum ile protokol yapmak üzere Ergene Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun Belediye Meclisince görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı.

Komisyondan gelen raporların görüşülmesi hususunda, Yeşiltepe Mahallesi Kamelya Sokak üzerinde bulunan parka isim verilmesi konulu 15.11.2018 tarih ve 4 sayılı Meydan, Bulvar, Cadde, Yol, Sokak ve Mahalle İsimleri Komisyon raporunun görüşülmesi, hususunda oy birliği ile parkın adının Şehit Ast. Ömer Halisdemir olması kararlaştırıldı.

Velimeşe Mah. 4695 ve 4696 nolu parsellerin bir kısmına ait rüzgar enerji santrali amaçlı uygulama imar planı konulu 23.11.2018 tarih ve 49 sayılı İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.

Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan taşınmazların satılması konulu 22.11.2018 tarih ve 15 sayılı Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.