Ergenede Atamızı Andık

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü Ergene’de yapılan törenlerle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı Ergene’de Marmaracık Mahallesinde bulunan Atatürk anıtın da gerçekleşen çelenk sunma programı ile başladı. Gerçekleşen Çelenk sunma töreninde Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Albay Nizamettin Alp ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel çelenklerini Atatürk anıtına sundular. Çelenk sunma programının ardından saat 09.05’te sirenler çalarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile çelenk sunma programı sona erdi.

Marmaracık Mahallesinde gerçekleşen çelenk sunma törenine, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Albay Nizamettin Alp, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, Ergene, Siyasi Parti Başkan ve temsilcileri, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, gaziler, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programının devamı Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasından sonra öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ve okul korosunun söylemiş olduğu Atatürk’ün en sevdiği parçalar ile son buldu.