Ergene’de ‘Madde Bağımlığıyla Mücadele’ Semineri

Ergene İlçesinde rehber öğretmenlere yönelik ‘Madde Bağımlılığıyla Mücadele’ konulu ilk seminer verildi.

Ergene Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından düzenlenen seminere Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Jandarma Üsteğmen Erkan Çınar ve ilçede görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonun yapılan seminerin açılış konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, madde bağımlığını tehlikeli boyutlara vardığına dikkat çekerek, madde kullanımı sadece madde kullanan kişileri değil aileleri, aynı zamanda tüm çerçeveyi ve tüm toplumu etkilemektedir. Önemli kayıplara neden olmaktadır. Bağımlılığı engellemenin en önemli ayağı ise bilinçlendirme ve eğitimdir. Aynı zamanda bu süreçlerin başarıyla yönetilmesi kişinin, ailesinin ve tedavi ekibinin ortak katılımıyla mümkündür’ dedi.

Rehber Öğretmenler Bilgilendirildi

Son yıllarda hızla yayılan madde bağımlılığının kullanımı konusunda rehber öğretmenleri bilinçlendirmeyi hedefleyen seminerin sunumunu gerçekleştiren Jandarma Kıdemli Başçavuş Gültekin Köybaşı;  asıl amaçlarının madde bağımlılığıyla mücadele konusunda öğrencileri bilgilendirmek olduğunu, bunun içinde bu tip seminerin öğretmenlerle koordineli bir şekilde devam edilmesi gerektiğinin önemine değindi.

Bilgilendirici broşür ve afişlerin verilmesinin ardından karşılıklı bilgi alışverişiyle seminer sona erdi.