Ergene’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95.yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ergene’de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebrigatta Garnizon Komutanı Piyade Albay Nizamettin Alp, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve gaziler yer aldı.

Tebriklerin kabulünün ardından Kaymakam Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Alp ve Başkan Yüksel’in Ergene halkının bayramını kutlaması ile başlayan törenler ise Marmaracık Mahallesi Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Yıl boyu düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Nizamettin Alp ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından verilirken, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasıyla tören devam etti. Konuşmaların ardından Ergene Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları topluluğu gösterilerini sundu, vatandaşlar Halk oyunları gösterilerini büyük bir beğeniyle izledi ve ardından da tören geçişi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı son buldu.

Marmaracık mahallesinde ki tören alanını dolduran Ergeneli vatandaşlar ellerine almış oldukları Türk Bayrakları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı.