19 Ekim Muhtarlar Günü Ergene’de Kutlandı

Ergene’de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Marmaracık Mahallesinde düzenlenen program da Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde yayınladığı bir genelge ile , “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir” diyerek, Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Her sene 19 Ekim tarihinde kutlanılan muhtarlar günü Ergene’de de Atatürk anıtına çelenk sunma programı düzenlenerek kutlandı.

Marmaracık Mahallesinde gerçekleşen törene Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız, Harun Akkan, Ayça Albayraktar, Hülya İnci, Ergene Belediyesi Meclis üyeleri, Dernek ve oda başkanları, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Velimeşe Mahalle Muhtarı Muammer Erkul tarafından gerçekleştirildi.

Muhtar Erkul’un yapmış olduğu konuşmanın ardından tören son buldu, tören sonunda Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene Mahalle Muhtarları ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.