Ergene’de Zabıta Müdürlüğü Etiket Tarife ve Fiyat Denetimlerinde Bulunuyor

Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince İlçede yapılan denetimlerde haksız kazanç elde etmek üzere harekete geçen işletmelere fırsat verilmiyor.

Ergene’de market ve temel ihtiyaçların karşılandığı işyerlerine gerçekleştirilen denetimlerde bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak haksız fiyat artışının önüne geçebilmek için kontroller devam ediyor.

Döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak vatandaşa yansımasının önüne geçmek için Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, kent merkezinde sürdürülen denetimlerde arttırılarak hızla devam ediyor. Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yılın belirli dönemlerinde periyodik olarak gerçekleştirilen denetimler, vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda sıklaştırıldı. Denetimlerde, marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı

Market, giysi mağazaları, sebze meyve satış noktaları gibi yerlerde devam eden denetimlerin yanı sıra, ekmek fırınlarına da denetimler yapılarak ilçemizde çıkan ekmeğin gramajına ve etiket kontrolüne bakılıyor. Olumsuz görülen işletmelere uyarılar yapılıyor, aynı olayın devam etmesi durumunda yasal işlem uygulanıyor.

Ergene Belediyesinden yapılan açıklamada; Denetimlerin son zamanlarda daha da sıklaştırdıklarını belirtilerek, Market raflarındaki ürünlerin satış fiyatı, birim fiyatlarının yanı sıra birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih ile malın nerede üretildiği kontrol ediliyor denildi.