Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Ulaş Hizmet Binası’nda yapılan toplantıda, Fen İşleri Müdürlüğü’nün 21.11.2014 gün ve 1492 sayılı yazısına konu olan araç kiralama hizmet alımının 24 ay süre ile yapılması hususu görüşüldü. Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci konuyla ilgili açıklamada bulunarak, araç alımıyla ilgili birçok unsurlar göz önüne alınarak araştırmalar yapılmıştır.  Bazı araçların kiralanması daha ekonomik olduğu kanısına varıldı. Kiralanacak araçların listesi sunulmuş olup, 24 ay süreli olması nedeniyle meclis gündeminde yer almaktadır. Bu doğrultuda 24 ay süreyle araçların kiralanması onayının verilmesini talep ediyoruz’ dedi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 24.11.2014 gün ve 248 sayılı yazısına konu olan katı atık ücret tarifesinin belirlenmesi konusunun komisyonda görüşülmesine onay verilmesiyle, Plan Bütçe Komisyonuna havale edilirken, 295 sayılı yazısına konu olan Köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinde tip mimari proje uygulanması hususunun    10 Köy için geçerli olmasına oy birliğiyle karar verildi.

Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu 10 Aralık Çarşamba günü  11:00’da gerçekleşecektir.

Yüksel: ‘Engelleri Sevgiyle Aşalım’

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla meclis toplantısı öncesinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksel ‘Engellilerin yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri ve hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ergene Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza 23 tane tekerlekli sandalye yardımında bulunuldu. Engellerin sevgiyle aşılacağına inanıyoruz bu anlayışla engellilere yönelik yardım ve çalışmalarımız devam edecektir.’ dedi.