Ergene’de 2018-2019 İlköğretim Haftası Kutlandı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Ergene’de düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.  Kutlama programı kapsamında Marmaracık Mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve sonrasında Vakıflar Mahallesinde bulunan Vakıflar Ortaokulunda tören düzenlendi.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi Ergene’de de çeşitli programlar ile kutlandı. Ergene’de ilk program Marmaracık Mahallesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunma programına Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Marmaracık Mahallesinde gerçekleşen çelenk sunma programının ardından Vakıflar Mahallesindeki Vakıflar Ortaokulunda düzenlenen İlköğretim haftası kutlama programına geçildi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Vakıflar Ortaokulunda bulunan öğrenciler ile yakından ilgilenerek öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılların da başarılar diledi.

Vakıflar Ortaokulunda ki program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler okunmasıyla gerçekleşti. Vakıflar Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisinin ardından program son buldu.