´Ergene Sohbetleri´ Konulu Panel Yapıldı

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen Ergene Sohbetleri konulu panel, Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binasında yapıldı.

Gazeteci ve Yazar Can Ataklı, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran  Soner ve İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş’ün konuşmacı olarak yer aldığı panelde,  Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız ve Nuh Nuhoğlu, meclis üyeleri, muhtarların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’nin güncel konuları başta olmak üzere pek çok konuya değinilerek ülkenin genel işleyişi ve yapısı hakkında bilgiler verilirken,  Ergene Sohbetleri başlığı altında Trakya Bölgesinin genel sorunları ele alınarak, genel özellikleri konusunda açıklamalar yapıldı. Gazeteci ve yazar Can Ataklı ‘Trakya’nın çok verimli topraklara sahip olduğunu belirterek ‘ Trakya Bölgesi, tarıma dayalı sanayide yüksek bir yatırım potansiyeli ile dikkat çekmektedir. Sahip olduğunuz verimli topraklara sahip çıkınız, en büyük zenginliğiniz yaşadığınız bölgedir’ dedi.

Ergene Sohbetleri Panelinde,Ergene’nin değiştirilmesi ve yenilenmesi anlamında yapılması gereken projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, Ergene’nin yapısıyla ve cografi dağılımıyla kentsel dönüşüm ışığında zamanla değişime göstereceğine vurgu yapıldı.

Gazeteci ve Yazar Can Ataklı, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran  Soner’in kitapları  imzalanmasının ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle panel sona erdi.