Başkan Yüksel Kurban Kesim Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Sağlık Mahallesinde Ergene Belediyesi tarafından kurulan kurban satış merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi 4. Sokak sonunda Ergene Belediyesi tarafından kurulan kurban satış merkezini ziyaret eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız ile incelemelerde bulundu. Hayvan üreticilerini ziyaret eden Başkan Yüksel kendilerine hayırlı işler diledi.

Kurban merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Yüksel merkez ve hayvanlar hakkında Ergene Belediyesi Veteriner Hekimi Ahmet Sezer’den bilgiler aldı. Sezer verdiği bilgilerde, kurban satış merkezlerinde 125 büyük baş, 300 küçük baş kurbanlık hayvan için yerlerinin hazır olduğunu belirterek şu an 5 büyük baş çadırının da dolu olduğunu, önümüzde ki günlerde küçük baş hayvanlarında kurban satış merkezine geleceğini söyleyerek talebe göre bu rakamın daha üstlere çıkabileceğini de belirtti.

Kurban Merkezine gelen tüm hayvanların halk sağlığını tehdit edici, hastalık taşıyıp taşımadığı veteriner hekim tarafından kontrol edildiğini de belirten Sezer, kurban satışı süresince bulaşıcı hastalıklara karşı kurban merkezinin ilaçlandığını, bunun yanı sıra ayrıca Ergene İlçesi sınırlarında ki mahallelerde kurban çukuru açılıp vatandaşların kendi kesmiş olduğu kurbanlardan oluşan artıkları bu çukurların içine boşaltıp Belediyemiz tarafından insan sağlığını tehdit edici unsurların ortadan kaldırılıp çukurların kapatılacağını belirtti.

Ergene Belediyesi ayrıca Kurban Bayramında vatandaşlarına 3 ton kurbanlık et poşeti dağıtacak, vatandaşlar kurbanlık et poşet taleplerini muhtarlıklara başvurarak alabilecek.