Başkan Yüksel Bulgar Misafirleri Ağırladı

Başkan Rasim Yüksel, Çorlu Kültür Sanat Müziği Derneği’nin davetlisi olarak Bulgaristan’dan gelen Bale Vega ekibini Shılla Hotel’de ağırladı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu ve Çorlu Kültür Sanat Derneği üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Bulgaristan’ın Targovishte şehrinden gelen Balet Vega ekibi ve Targovishte Belediye Başkan Yardımcısı Deyan Dançev’e kardeş şehre ‘Hoş Geldiniz’ töreniyle karşılandı.

Konuklarını ağırlayan Başkan Rasim Yüksel, Bulgaristan temsilcilerine hoş geldiniz konuşmasını yaparak şunları ifade etti: ‘ Ergene ilçesi yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen kardeşliğin, dostluğun ilerlemesine öncülük eden bir ilçe konumuyla çalışmalarını yürütmektedir. Ergene Belediyesi olarak Bulgaristan’ın Targovishte Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. Aramızdaki bu dostluk, kardeşlik köprüsü hiçbir zaman bozulmaz’ dedi. Yüksel, ayrıca ‘Soydaşlarımızın yaşadığı şehirden buraya göç eden binlerce vatandaşımız bulunmaktadır. Kültürel ve sosyal açıdan gelişme göstermemizi sağlayacak olan kardeş şehir ilişkilerinin devam etmesini destekliyoruz’ ifadelerine yer verdi.

Türkiye Bulgaristan İlişkileri

Targovishte Belediye Başkan Yardımcısı Deyan Dançev  ‘ Türkiye Bulgaristan İlişkilerinin sosyal,ekonomik açıdan gelişme gösteren bir yapı içerisinde olduğuna vurgu yaparak ‘ Şişe Cam Fabrikası 3000 kişiye iş imkanı sağlıyor. Ama en önemli gelişmeler kültürel etkileşim sayesinde oluşuyor. Kardeş şehre gelmemizi sağlayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Ergene İlçesinin meşhur bozası Bulgar misafirlere ikram edilmesinin ardından karşılıklı hediye takdimiyle ziyaret programı sona erdi.