Ergene’de Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ergene’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmenliği’ni kabul edilişinin 86’ıncı yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Ergene’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan öğretmenler günü kutlama etkinlikleri, daha sonrasında Ergene Belediyesi Ulaş Kapalı Düğün Salonu’nda yapılan program ile devam etti.

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Komutanı Halil Kökdemir, Ergene Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, belediye başkan yardımcıları, resmi kurum temsileri, meclis üyeleri ve muhtarlarının hazır bulunduğu etkinlik Ergene’de görev yapmakta olan öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem yaptı. Daha sonra öğretmenlik mesleğinde ilk yıllarını ve bu süre içerisinde mesleğe hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenlerin yemin töreniyle devam eden programda şiir dinletisi ve halk oyunları gösterileri programa katılanlar tarafından beğeniyle izlendi.

Program, voleybol turnuvasında dereceye giren takımların ödüllendirilmesinin ardından Öğretmen Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.