15 Temmuz Darbe Girişimi Ergene’de Anıldı

15 Temmuz Darbe Girişimi  Ergene’de  Anıldı
15 Temmuz Darbe Girişimi Ergene’de Anıldı

Ergene İlçesinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma etkinliği düzenlendi.

Velimeşe Şehitliği’nde düzenlenen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte kabir ziyaretinin ardından şehitler için Velimeşe Merkez Cami ve tüm camiilerde mevlüt okutuldu. 15 Temmuz anısına Cumhuriyet Mahallesi Abdülkadir Geylani Caminde başlayan yürüyüş programı Yeşiltepe Mahallesi park alanında anma programı ile başladı.

Anma programı kapsamında 15 Temmuz Gecesi yaşanan direnişin slayt gösteriminin izlenmesi ile  başlayan anma programı Tayyip Ağdaşın Ömer Halisdemir’e ait Ağıt isimli şiiri okuması, 15 Temmuz gecesini  ve kahramanlarını anlatan videoların izlenmesi , şiirlerin okunması akabinde günün anlam ve önemini anlatan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının konuşmaları ile devam etti.

Başkan Yüksel  ‘Biz her zaman Demokratik bir hukuk devletinden yana taraf olduk’

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ 2 yıl önce hiç gözümü kırpmadan hiç tereddüt etmeden vekil arkadaşımızı aradım talimat verdim. Belediyeye gidiyorsunuz ışıkları açarak ve iş makinalarını hazır bekletin. Yine devlet büyüklerimizle istişare yaparak koordine halinde olduk. 12 Eylül askeri darbesini yaşayan ve bundan dolayı mağdur olan bir ailenin ferdiyim. 12 Eylül 1980’den önce Velimeşe belediye başkanı olan dayım rahmetli Hasan Varlı, askeri cuntanın darbesi sonucu halkın oyları ile seçildiği belediye başkanlığı görevini, askeri cuntanın atadığı memura bırakmak zorunda kalmıştır. Demokrasiden uzak, o zor günleri yaşayan biri olarak, her zaman askeri girişimlere karşı oldum. Demokratik düzen içinde kazanılmış ama darbe ile kaybedilmiş hakların kıymetini en iyi bilenlerden birisiyim. Biz her zaman Demokratik bir hukuk devletinden yana taraf olduk. 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece bizde bulunduğumuz cephede demokrasimizi savunduk.

Birliğimizi beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimlerin bir daha yaşanmaması temennisiyle şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet, Türk halkına da demokrasi dolu günler diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

‘Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır’

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ‘Yurdun dört bir köşesinde tanklara bombalara kurşunlara göğüsünü siper etmiş bu hain girişimi vatansever güçlerimizle birlikte canlarını vererek kanlarını dökerek engellemiştir. Devletimizin  tüm kurumları güvenlik güçleri asil milletimizin dua ve destekleri ile ülkemizin bekasına birliğine huzur ve geleceğine kasteden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması ile artık Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Şairin dediği gibi Tasalanma Yiğidim Zaman Bizden Yanadır. Külümüzden Yükselen Duman Bizden Yanadır. Son Durak Son İlahi Ferman Dünya Düşman Olsada İman Bizden Yanadır. 15 Temmuz Şehitlerimizi ve Tüm Şehitlerimizi, Minnet ve Rahmetle Anıyorum, Gazilerimize Şükranlarımı sunuyorum. Bu millet asla sizleri unutmayacaktır’ diye konuştu.