Afet Eğitimi Hazırlık Günü Mesajı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Ülkemizde her yıl 12 Kasım Afet Eğitimi hazırlık günü olarak kutlanmaktadır.  Afet bireylerin fiziksel, sosyal-ekonomik kayıplara uğramasına neden olan insan hayatını olumsuz etkileyerek maddi ve manevi kayıpların yaşandığı doğa olayıdır. Doğal afetlerin etkisini azaltmak, toplumun her kesiminin bilinçli, etkin katılımı sağlamasıyla yaşanabilecek olaylara karşı önlemler almalıyız. Doğal afetlerden ve doğal olmayan afetlerden doğabilecek tehlikelere ve risklere karşı önlem alınması gerektiği üzerine bir kez daha vurgu yaparak, olası tehlike ve risklerin olumsuz etkilerinin olanak varsa nasıl önleneceğinin, olanağı yoksa etkilerini azaltmanın yollarının öğretilmesi gerektiğine inanıyorum.  Deprem, fırtına, yangın, sel gibi birçok afet olaylarının ilçemiz genelinde yaşanmaması temennisi içindeyim. Ergene belediyesi olarak biz üstümüze düşen görevi üstlenirken, afet eğitimi için yapılacak her türlü faaliyetin destekçisiyiz .

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımıza doğal afetlerden uzak, sağlıklı huzurlu günler dilerim.